01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Anayasa Mahkemesi, "Zorunlu din dersi muafiyeti" konulu bireysel başvuru sonucunda aldığı talihsiz bir kararla; "hak ihlali" olduğuna karar vermiştir.

Aziz milletimizin yüzde 99’u Müslümandır ve Müslümanların Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi eğitimi almasından daha doğal bir şey yoktur. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bir milletin asıl gücü milli ve manevi değerlerine bağlı evlatlarıdır.

Ülkemizde yaşanan sosyal çürümüşlük ve dejenerasyon tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Bizi biz yapan manevi ve ahlaki değerler birer birer hayatımızdan ve toplumsal yapımızdan sökülüp atılıyor, bilinç kirliliği gerçekleştirilerek toplumsal hafıza dumura uğratılıyor.

Dolayısıyla, milli ve manevi kalkınmamaya daha fazla muhtaç olduğumuz böylesi kritik bir süreçte Anayasa Mahkemesi’nin bu kararını talihsiz bir karar olarak görüyor ve diyoruz ki; “Zorunlu Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi” dersi yetmez.

Bununla birlikte;

1- Müslüman bir ülkede aslında dini dersleri seçmek istemeyenler dilekçe vermelidir.
2- İlkokul 1’inci sınıftan itibaren Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersleri zorunlu olmalıdır.
3- Lise ve Üniversite giriş sınavlarında dini soruların sayısı artırılmalıdır.
4- Kur'an-ı Kerim'den ve İslam'dan haberdar olmayan bir neslin, ülkesinin maddi ve manevi yönden kalkınması için çalışması mümkün değildir.

Celaleddin Gül
Mil Diyanet Sen
Genel Başkanı

Powered By aSa