01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Mil-Diyanet Sen Başkanlar Kurulu toplantısını “Önce Ahlâk ve Maneviyat” ve "Yetkiyi Devralıyoruz" sloganıyla Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde gerçekleştirdi.

10-11 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu toplantısına Mil-Sen Genel Başkanı Mücahit Çelik, Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Genel Başkan Yardımcıları, Denetim Kurulu Başkanı Salim Oyuncu, İl ve İlçe Başkanları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Gül şunları söyledi: “Öncelikle bize bu başarıyı lütfeden Allah’a hamdediyorum. Çünkü yaklaşık 3 yıl gibi bir zamanda bu başarıyı elde eden her yıl en az yüzde 100 üye artışı sağlayan hiçbir sendika yoktur, Bu bize nasip olmuştur. Bu başarıda emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Sendikacılığa bir ivme kazandıran Mil-Diyanet Sen bu ülke insanına çok şey öğretti, bugüne kadar konuşulmayanları konuştu, cesur, fikir üreten ve sorunlara çözüm önerileri de sunan sendikacılığın nasıl yapılacağını gösterdi.”

LGBT DERNEKLERİ KAPATILANA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Konuşmasında, toplumsal duyarlık gerektiren konularda en gür sedayı çıkaran sendikanın da Mil-Diyanet Sen olduğunu ifade eden Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Görevlilerimizin en büyük sorunu olan lojman problemi için teklifler sunduk, TOKİ yönetimi ile görüştük ve takip ediyoruz. Ülkemiz evlatlarını ifsat etmek isteyen LGBT derneklerine karşı mücadele edilmesi gerektiğini bu topluma biz öğrettik. LGBT derneklerinin kapatılması gerektiği konusunu gündeme taşıyan ve kapatılması için İçişleri Bakanlığına dilekçe veren ilk sendika olduk. Cami ve Kur’an kursları enerji giderlerinin genel bütçeden ödenmesi için EPDK ile görüştük, takip ediyoruz.”

CAMİ DERNEK PROBLEMİNİ BİZ BİTİRECEĞİZ

Cami derneklerinin artık müftülüklere devredilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Gül, dernek yöneticilerinin birçoğunun görevliye problem çıkardığını, amir gibi davrandığını ve Diyanet İşleri Başkanlığının bu konuda bir şeyler yapması gerektiğini ifade etti. Kur’an Kursu öğreticilerinin unvanlarının Kur’an Kursu Öğretmeni olarak değiştirilmesi gerektiğini, 15 Ocak 2023 tarihinde 3600 ek göstergenin yürürlüğe girmesiyle birlikte boşalacak olan kadrolar için 4300 başarılı yedek için tercih butonu açılmasını, vekil görevlilere de yapılacak bir düzenlemeyle kadroya verilmesi gerektiğini söyledi.

CESUR SENDİKACILIK YAPIYORUZ

Genel Başkan Gül sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler korkak sendikacılık yapmıyoruz, yanlışa yanlış, doğruya doğru diyoruz. İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesini isteyen tek sendikayız. Şimdi de 6284 hakkında aile yapımıza yaraşır düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Ekonomik Kalkınma Yasası var ise Manevi Kalkınma Yasası da olmalı, RTÜK’te içerisinde Diyanet’ten üyenin de bulunduğu “Ahlak Denetim Kurulu” oluşturulmalıdır. İmam ve hatiplere “Minber Dokunulmazlığı” hakkı verilerek okuduğu hutbeden dolayı hiç kimse zan altında bırakılmamalıdır.”

TÜM SENDİKALARI DA ÇALIŞTIRIYORUZ

“Bizler hayırlı hizmetlerde motor, şerre firen olan bir sendikanın temsilcileriyiz. Elhamdülillah, sadece konuşmuyor, taleplerimiz yerine gelsin diye gerekli girişimleri de yapıyoruz. Biz çalıştıkça, yatan sendikaları da çalıştırıyoruz. Masa sendikacılığı değil, saha sendikacılığı yapıyoruz. Sendikacılığa format atıyor ve 94 ruhuna döndürmek için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Zayi edilen ve kullanılamayan yetkiyi devralmaya geliyoruz. Mil-Diyanet Sen olarak bugün yetkiye en yakın ve en layık sendikayız elhamdülillah.”

“Medya ve İletişim” konulu sunum yapan Mil-Sen Genel Başkanı Mücahit Çelik: “Mil-Sen olarak bugün sosyal medyayı en iyi kullanan sendikayız. Tüm üyelerimizin sosyal medyayı kullanması gerekir, hakaret etmeden, siyaset yapmadan sosyal medya kanalıyla sendikal mesajlarını geniş kitlelere ulaştırmalıdır. Mil-Diyanet Sen’in yetkiyi en yakın zamanda alacağından şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.

Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner’in “Mevzuat ve Temsilcinin Görevleri” konulu sunumundan sonra Avukat Emrah Hacıoğlu hukuki işler ve davalar hakkında bilgi verdi.

Programın öğleden sonraki oturumunda ise İl başkanlarına söz verilerek dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Başkanlar Kurulu toplantısının sonunda, yaptığı teşekkür konuşmasında Genel Başkan Gül, şunları söyledi: “Diyanet camiamız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını umduğumuz Başkanlar Kurulu toplantımızın gerçekleşmesinde emeği geçen başta genel merkez yöneticilerine ve tüm katılımcılara şükranlarımızı sunarım. Bu toplantı gösteriyor ki, “Yetkiyi Devralıyoruz” sloganıyla yola çıkan Mil-Diyanet Sen’in kısa sürede sergilediği performansı ve göz dolduran hizmetleri camiamızın takdirini kazanmıştır. Bu vesileyle, Başkanlığımızın her kademesinde çalışan personelimizi sendikamıza destek olmaya ve bu uğurda birlikte çalışmaya davet ediyoruz.”

Şaka değil, #YetkiyiDevralıyoruz

 WhatsApp Image 2022 09 13 at 09.24.35 3

WhatsApp Image 2022 09 13 at 09.24.33 2

WhatsApp Image 2022 09 13 at 09.24.33 2

WhatsApp Image 2022 09 13 at 09.24.33 2

WhatsApp Image 2022 09 13 at 09.24.33 2

WhatsApp Image 2022 09 13 at 09.24.33 2

 

 

Powered By aSa