01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

CHP genel başkanı Özgür Özel Manisa mitinginde İzmir il müftüsü Sinan Kazancı’yı hedefine koyarak şu ifadelere yer verdi:
"ÇEDES diye bir proje var. Laikliğe karşı, Atatürk'e karşı ne kadar adam varsa hepsi ÇEDES'i savunuyor, biz de bu projenin kadar tehlikeli olduğunu söylüyoruz. Ne oldu biliyor musunuz? Daha dün İzmir il müftüsü ÇEDES projesi kapsamında küçücük çocukları aldı ve bir mezar ziyaretine götürdü…’

CHP ve bağlı STK’ları son zamanlarda ÇEDES projesi üzerinden ‘Eğitim Diyanet’e teslim’ söylemiyle çığırtkanlık yapmakta, hem İslam dinini hem de Diyanet’i aşağılamakta ve hakaret etmektedirler.

Mil-Diyanet Sen olarak, Başkanlığmızın ÇEDES projesini sonuna kadar desteklediğimizi defaatle ifade ettik. Manevi tahribatın önlenmesine ilişkin atılmış güzel bir adım olduğuna inandığımız ÇEDES projesini sert bir şekilde eleştiren CHP genel başkanı Özgür Özel’i kınıyoruz. İzmir İl müftüsünü hedef gösteren Özgür Özel’i itidalli olmaya davet ediyoruz.

Mil Diyanet Sen olarak, sonuna kadar İzmir il müftümüzün arkasındayız. Sonuna kadar ÇEDES projesinin arkasındayız. Kuruluşunun 100. Yıldönümünü kutladığımız Diyanet İşleri Başkanlığı olarak doğru bildiğimiz yoldan asla geri durmayacağız.

‘Laik Eğitim’ sloganıyla ÇEDES projesine karşı çıkanları adeta Cumhuriyet düşmanı gibi göstermeye çalışanlar avuçlarını yalayacaklardır. Tekrar belirtiyoruz: Laik Eğitim, milli ve manevi duygulardan yoksun kalan ve gittikçe bu değerlerden uzaklaşan neslimize çare olamamıştır. Çözüm ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ eksenli eğitim sistemidir.

Celaleddin GÜL
Mil Diyanet-Sen 
Genel Başkanı

Powered By aSa