01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Artık Alternatif Var

30 Temmuz 2019 tarihinde kurulan sendikamız, çok kısa sürede Diyanet camiamızın büyük teveccühüne mazhar oldu elhamdülillah. Sendikamız, Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın sorunları başta olmak üzere ülke ve toplum sorunlarımızın çözümüne katkı sağlamak ve çözüm önerileri sunmak gayesiyle kurulmuştur.

Sendikacılıkta Umudun Yeni Adı

Memurlar için hem etkili hem de yetkili bir sendika kurmak anayasal ve demokratik bir haktır. Bu anlamda Diyanet camiamızın her bir ferdinin ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerinin korunması ve daha da geliştirilmesini amaçlıyoruz. Manevi, ilkeli ve liyakatli bir sendikacılığı ilke edinen Mil-Diyanet Sen, milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü esas almıştır.

İlkemiz ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’

Ülkemizin içine düştüğü en büyük sorunlara dikkat çekmek için adımızı Manevi, İlkeli ve Liyakatli Sendikacılık (Mil-Diyanet Sen) olarak koyduk. Sendikacılığa olan güvenin azaldığı bir dönemde, bizler tekrar gönüllere umut olmak ve tekrar güveni tesis etmek için çıktık bu yola.

Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu sendikacılık

Asla kavga etmek için değil, aksine hayra motor şerre fren olmak için çalışacağız. Bu çalışmaları yaparken karşılaşacağımız tehdit, şantaj ve iftiralara karşı korkmadan dimdik ayakta duracağız. Din görevlilerini temsil eden sendikalarda asla kavga söz konusu olmamalıdır. Bakış açımız değişik olabilir ama sorunları dillendirirken, ifade ederken şiddet unsuru bir dil kullanmayacağız. Kırmadan, incitmeden ve din görevlisi kimliğimize de aykırı bir tutum içinde olmadan çalışacağız. Yetkili sendikayı tabii ki eleştireceğiz ama usulünce ve üslubunca. Çünkü bizler hepimiz kardeşiz ve Diyanet çatısı altında hizmet yarışındayız. Sayıları ne olursa olsun din görevlisine hizmet eden her sendika bizim için kıymetlidir ve değerlidir.

Her Bahar Bir Çiçekle Başlar

 Diyanet İşleri Başkanlığı üst çatıdır, bu çatının altında daha iyi hizmet üretmek gayedir, kavga asla olmamalıdır. Artık ötekileştirme kültürüne bir son vermeliyiz. Elbette kırgınlık olabilir ama küskünlük asla olmamalıdır, gönül alma olabilir ama gönül kırma asla olmamalıdır, Daha iyi olmak için yarış olabilir ama dışlama asla olmamalıdır. Dolayısıyla Mil-Diyanet Sen olarak Din görevlisinin olduğu her yer ve mekân bizce kıymetlidir. Sevgi, saygı ve kardeşlik asli şiarımızdır.

Söylem Sendikacılığı Değil Eylem Sendikacılığı

Mil-Diyanet Sen ailesi olarak bizler, kendimiz ve yakınlarımız aleyhine dahi olsa adaletten şaşmayacak, hakkın ve haklının yanında olma düsturunu elden düşürmeyeceğiz. Söylem sendikacılığı yerine eylem sendikacılığını benimseyen sendikamız, iktidarda kim olursa olsun, doğru ve güzel iş yapıldığında takdir edecek, yanlış iş yapıldığında ise tenkit ederek önerilerde bulunmaktan çekinmeyecektir.

Yetkiyi Devralmaya Geliyoruz

Her bahar bir çiçekle başlar, bir kardelen çiçeği gibi mazlum gönüllere umut olmak için koyulduk bu yola. Önce ahlak ve maneviyat bayrağına sarılarak yürüyeceğiz. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu sendikacılık anlayışıyla geliyoruz. Masada üyelerini hakkı ile temsil edemeyen, yetkili ama etkisiz sendikalardan yetkiyi devralmak için geliyoruz. Ranta değil, hakka ortak olmak için hak mücadelesinin yeni temsilcisi olmak için geliyoruz.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Celaleddin GÜL

  Genel Başkan

 

Powered By aSa