01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

 

7 Kasım 2013 tarihinden itibaren 6356 sayılı Yasa’nın 19. Maddesi gereğince işçi sendikalarına üyelik işlemleri e-devlet üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Böylece işçiler ve işçi sendikaları için kolaylık getirilmiş evrak, posta ve gereksiz bürokrasi işlemleri azaltılmıştır.
Tüm resmi kurumların iş ve işlemleri e-devlet üzerinden yapılırken kamu personelinin, sendikaya üye olması veya istifa etmesi oldukça bürokratik işlemler gerektirdiği görülmektedir. Bu hususlar, Anayasa ile güvence altına alınan eşitlik ilkesine aykırıdır. Memur sendikalarına üyelik ve istifalar, İşçi sendikalarında olduğu gibi e-devlet kapısı üzerinden yapıldığı taktirde bu eşitsizlik ortadan kalkacaktır.

Memur sendikalarına üyelik İşçi sendikalarında olduğu e-devlet kapısı üzerinden yapıldığı taktirde hiç görünmeyen farklı bir bürokrasi de ortadan kalkmış olacaktır.
Ayrıca, Devlet memurları baskılardan kurtulacak ve hür iradeleriyle ve kendisini temsil ettiğine inandığı istediği sendikaya üye olabilecektir. Özellikle covid-19 salgını sebebiyle Kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerinin devam ettirmek için işlemlerini e-Devlet üzerinden yaptığı bir dönemde memur sendikaları için kolaylık getirilerek fazla evrak, posta ve gereksiz bürokrasi işlemlerinin son bulması gerekli hale gelmiştir.

Yukarıda saydığımız gerekçeler sebebiyle 4688 sayılı yasada değişiklik yapılarak hem kamu çalışanları ve kamu sendikalarıı kolaylık getirilerek sendika üyelik ve istifaların e-Devlet üzerinden yapılmasını talep ediyoruz.

 

 

 

 

Powered By aSa