01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Memur-Sen yine şaşırtmadı ve gece yarısı ortaya konan “Ali Cengiz” oyunlarıyla yaklaşık 4 milyon memuru zam konusunda hayal kırıklığına uğrattı. Müzakere sonucu gösteriyor ki; Çalışma Bakanı, Memur-Sen ile birlikte tiyatro oynamış ve kamu görevlileri Ali Cengiz oyunlarıyla sefalete terk edilmiştir. Müzakerelerde uzlaşma olmayınca, zam oranı konusu Hakem Kurulu’na bırakılmıştır.

ORTADA KAZANIM YOK; LAF SALATASI VAR
Müzakerelerin sonunda Diyanet-Sen’in kazanım diye allayıp pulladığı maddeler, camiamızın beklentilerinin yüzde 10’u bile değildir. Ortada Toplu Sözleşme kazanımı değil, sadece laf salatası vardır. Diyanet çalışanlarının birikmiş ve devasa problemlerinin muazzam bir kısmının çözüme kavuşturulacağı yer ve zemin 7. Toplu sözleşme görüşmeleriydi. Ancak beceriksiz Diyanet-Sen yöneticileri sebebiyle, camiamız eline sıkıştırılan çikolata ile avutulan çocuk gibi olmuş ve hayal kırıklığına uğratılmıştır.

Müftülerimiz, vaizlerimiz, murakıplarımız, uzman unvanına sahip personelimiz, imam ve müezzinlerimiz, vekil din görevlilerimiz, VHKİ, şef, müdür, DHU, EHU, YHS… Özetle Başkanlığımızın her kademesinde görev yapan personelin gözü kulağı 7. Toplu Sözleşme görüşmelerindeydi ama maalesef yine dağ fare doğurmuştur.

“GEÇTİ BOR’UN PAZARI, SÜR EŞEĞİNİ NİĞDE’YE”
Diyanet-Sen yetkilileri, masadaki başarısızlıklarını örtbas etmek ve gündemi değiştirmek için önceki gün Başkanlığımızın önünde banka maaş promosyon protestosu düzenlemiş ancak bu protesto bile “Geçti Bor’un Pazarı. Sür Eşeğini Niğde’ye” kabilinden bir gösteri olmuştur. Çünkü gerçek anlamda maaş promosyon rezaletinin de baş sorumlusu zaten kendileriydi. Promosyon konusunda ciddi olsalardı, sözleşme metnine imza atmazlardı. İmza attıktan sonra sızlanmak, sadece oyunbozanlık ve mızıkçılıktır. “Mahkemeye başvurduk” dediler ama ortada ne bir müracaat, ne de açılmış bir dava vardı.

TATAR RAMAZAN GİBİ OTURDULAR, ZÜĞÜRT AĞA OLARAK KALKTILAR
Her defasında ifade ettiğimiz bir gerçeği tekrarlamak istiyoruz: Maalesef Diyanet-Sen yetkilileri toplu sözleşme masasına Tatar Ramazan gibi sert oturmuş lakin Züğürt Ağa olarak yumuşak kalkış yapmışlardır. Bu tavır, bu camiaya yakışmamış ve yetkinin el değiştirmesi zorunlu hale gelmiştir.

YETKİYİ DEVRALMAYA GELİYORUZ, AZ KALDI
Tüm bu olumsuzluklara rağmen, camiamız umutsuzluğa kapılmasın. Allah’ın izniyle yetkinin asıl sahibi Mil-Diyanet Sen gümbür gümbür geliyor. Artık, Diyanet-Sen camiamızı temsil etmekten çok uzaktır. Kullanılamayan yetkiyi alacağız ve camiamızı tüm mecralarda en güzel şekilde temsil edeceğiz inşaallah.

Celaleddin Gül
Mil-Diyanet Sen
Genel Başkanı

Powered By aSa