01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül ve beraberindeki heyet Filistin Büyükelçisi Dr. Faed MUSTAFA’yı büyükelçilik makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Büyükelçi Dr. Faed Mustafa ve heyeti ile yapılan görüşmede İsrail’in yaklaşık 100 günden beri Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlar ve uyguladığı soykırım ele alındı.

Büyükelçi Dr. Faed Mustafa, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Mil-Diyanet Sen heyetine teşekkür etti. Yaklaşık 100 günden beri Gazze’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan, ülkemizin dört bir köşesinde protesto, yürüyüş ve mitingler düzenleyen, her daim Filistin’in yanında olan Türkiye’ye teşekkür eden Büyükelçi, ‘Biz inanıyoruz ki sonunda zafer İslam’ın olacak, başta Mescid-i Aksa olmak üzere tüm Filistin özgürlüğüne kavuşacak inşaallah’ ifadelerini kullandı.

‘Gazze’ye yardım eden tüm sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum’ diyen Büyükelçi Mustafa ‘Özellikle katliamların başladığı günden itibaren tüm camilerde, Cuma namazlarında, her program ve platformda Filistin’e verdiği desteğinden ötürü Diyanet İşleri Başkanlığına, Prof. Dr. Ali Erbaş’a ve din görevlilerine hususi teşekkür ediyor, hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum’ dedi. 

Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül de, Sayın Büyükelçi’ye teşekkür ederek ‘Bizler acınızı ve hüznünüzü paylaşmak için buradayız’ dedi. Gül, Gazze’de katliam gerçekleştiren ve soykırım uygulayan İsrail’e özellikle ABD başta olmak üzere tek dişi kalmış canavar diye tanımlanan Batılı ülkelerin destek verdiğini belirterek ‘Bizler Mil Diyanet Sen olarak Filistin, Kudüs ve Gazze meselesine Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ‘Kudüs meselesi coğrafi bir mesele değil, İmani bir meseledir’ bakış açısıyla bakıyoruz’ dedi. 

Mil Diyanet Sen heyetine Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Tahiroğlu, İdris Akdeniz, Ahmet Aybar, Ahmet Görgün, Salim Oyuncu ve denetim kurulu başkanı Hacıduran Namlı eşlik ettiler. (12.01.2024)

Mil-Diyanet Sen Genel Merkezi

Powered By aSa