01 Header

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

30 Temmuz 2019 yılında kurulan sendikamız, yapmış olduğu faaliyetleriyle sadece Diyanet’in değil, STK anlamında ülkemizin parlayan yıldızı olmuştur. Kurulduğu günden itibaren her sene yaklaşık yüzde 90’lık üye artışıyla kuruluşunun 3. yılında Diyanet’in 3. büyük sendikası olmuştur.

Mil-Diyanet Sen’in en hızlı büyüyen sendika olmasındaki ana faktör özellikle diğer STK’ların boş bıraktığı alanı doldurmasından kaynaklanıyor. Biz buna ‘Önce Ahlak ve Maneviyat Eksenli Çalışmalar’ diyoruz. Bu ilkeyi benimseyen sendikamız kısa zamanda bu alanda önemli çalışmalara imza attı. Özellikle ülkemizde yaşanan ve tehlikeli boyutlara ulaşan Manevi Tahribat’ın önlenmesine ilişkin çalışmalarımız ve kamuoyuna sunduğumuz çözüm önerilerimiz ciddi anlamda karşılık buldu.

Sendika olarak ‘Manevi ve Ahlaki Kalkınma Yasası’nın TBMM’den ivedilikle çıkartılmasını ve yasalaşmasını teklif ettik. Bu yasa ile başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere, Aile Bakanlığı, Diyanet ve Rtük yeni yetkiler elde edecek, manevi tahribatı önlemeye ilişkin daha aktif ve daha hızlı kararlar alabileceklerdir. Ayrıca ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ın okullarda ders olarak okutulması da tekliflerimiz arasında.

Sendikamız kurulduğu günden itibaren özellikle İstanbul Sözleşmesi’nin iptali için ciddi kamuoyu oluşturmuş, bu sözleşmenin iptal edilmesinde önemli rol oynamıştır. Ülkemizde 22 dernek çatısı altında ifsat faaliyetleri yürüten sapkın LGBT derneklerinin kapatılması ve LGBT propagandasının yasaklanmasına ilişkin önemli çalışmalar yürüttük. Bu anlamda iki defa İçişleri Bakanlığına sapkın derneklerin kapatılması için dilekçe ile resmi başvuruda bulunduk.

Tek başına kadının beyanının esas kabul edildiği, yüz binlerce ailenin dağılmasına ve boşanma oranlarının ciddi anlamda artmasına neden olan aile kurumunun altına konmuş dinamit misali  6284 sayılı kanunun iptali için gayretler gösterdik. RTÜK bünyesinde ‘Ahlak Denetim Kurulu’nun oluşturulması, başta televizyon dizileri olmak üzere ahlaksız yayın yapan dijital ve sosyal medya dahil tüm yayınları inceleyecek böylesi bir kurulun kurulması teklifimiz kamuoyunda ciddi karşılık buldu.

Okunan hutbelerin yargının konusu olmaması için ‘Minber (Hutbe) Dokunulmazlığı’ teklifinde bulunduk. Sürekli Atatürk ve Laiklik üzerinden Diyanet’e ve din görevlilerimize karşı yapılan saldırı tahkir ve tezyifi önlemeye ilişkin yapılacak yeni Anayasa’da Laikliğin tarifinin yapılmasını önerdik. Çünkü malesef Laiklik ülkemizde hep İslam düşmanlığı olarak uygulanmış ve inanan insanların üzerinde adeta balans ayarı gibi kullanılarak baskı unsuru olmuştur.

Bu bağlamda, özellikle dinimize, diyanetimize, dini değerlerimize ve din görevlilerimize karşı yapılan saldırı, hakaret ve fiziki müdahalelere karşı en ciddi refleksleri yine Mil-Diyanet Sen göstermiş, bunu yapanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurularında bulunmuştur. Sendikamız, cami dernekleri ve muhtarlar tarafından baskı altına alınmak istenen din görevlilerimize sahip çıkmış, anında müdahale etmiş ve gereğini yapmıştır. Din görevlilerimizi asla yalnız bırakmamıştır.

Mil-Diyanet Sen, Başkanlığımızın her kademesinde çalışan personelin yanında olmuş, onların sorunlarıyla yakından ilgilenmiş, çözümü için gece gündüz çalışmıştır. Kur’an kursu öğreticilerinin öğretmen statüsüne alınması için kamuoyu oluşturmuştur. Ayrım gözetmeksizin tüm personelin 3600 ek gösterge kapsamına alınması için gayret etmiştir. Sözleşmeli statüde çalışan 4/B’li personelin kadroya geçişleri, Vekil din görevlilerimize kadro alınması, MBSTS garabetinin iptali, atama ve yer değişikliklerinde yaşanan haksızlıkların ve adaletsizliklerin önlenmesi, Vaiz, murakıp ve din hizmetleri uzmanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi, Vhki, Şef , şube müdürü, YHS, Şoför vb kadrolarda çalışan personelin hakları, Akademiye bağlı merkezlerimizde çalışan eğitim görevlilerimizin sorunları… Kısaca her bir kardeşimizin sorunun çözümü için adeta 7/24 çalışıyoruz.

Cami ve Kur’an kurslarımızın ısınma ve soğutma faturalarının devlet bütçesinden karşılanması için ciddi girişimlerde bulunduk. Dernek terörü diye isimlendirdiğimiz derneklerin baskısına maruz kalan ve mağdur olan din görevlilerimize ilişkin çözüm önerileri sunduk. Barınma sorununun çözümü için ‘Diyanet-Toki Lojman Projesi’ ni gündeme getirdik. Özellikle kırsal kesimde yaşanan barınma sorununun çözümü ancak Toki ve Diyanet işbirliğiyle yapılacak lojmanlar ile çözüme kavuşabilir.

On binlerce personelimizin mağdur olmasına neden olan Bankalarla yapılan Banka maaş anlaşmalarını yargıya taşıdık. Alt yapısı yetersiz, birçok yerde ATM’si ve şubesi dahi bulunmayan bankalarla yapılan anlaşmaların iptali için Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ettik. 55 Binden fazla ön lisans mezunu personelin Lisans tamamlaması ve yeniden İLİTAM programlarının açılması için girişimlerde bulunduk.

Binlerce personelimizin sınava girdiği sınav merkezlerinde ‘Emanet Kabul Stantları’ açarak bir ilke imza attık. Yine sınava girecek personel için ücretsiz servis imkanı sunduk. Ankara’da indirimli otel anlaşmaları imzalayarak sendika farkı gözetmeksizin personelimizin hizmetine sunduk.

Mil-Diyanet Sen olarak Diyanet İşleri Başkanının atama ile değil, seçimle gelmesini savunuyoruz. 150 Bine yaklaşan personeliyle büyük bir teşkilat olan Diyanet İşleri Başkanlığımız bunu gerçekleştirecek istidada sahip olduğu kanaatindeyiz. Ayrıca üzerinden 13 yıl geçmiş dar gömlek haline gelmiş, personelimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayamaz hale dönüşmüş Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası’nı acilen güncellenmesini talep ettik.

 Mil-Diyanet Sen; Diyanet’in parlayan yıldızı olmuş, yetkiyi devrama hedefine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Çünkü artık BİZ varız. Artık Alternatif var.

Mil-Diyanet Sen büyüdükçe doğrudan personelimizin iradesi ve tercihlerini hedef alan saldırılar yoğunlaşmıştır. Tehditle, şantajla, baskıyla gözümüzü korkutmaya ve önümüzü kesmeye çalışmaktadırlar. Boşuna uğraşmayın beyler. Başaramayacaksınız. Mil-Diyanet Sen, 140 Bin personelin gönlünü fethetmiş bir sendikadır. Niçin rahatsız olduğunuzun elbette farkındayız. Ne yaparsanız yapın, biz sükunetimizi soğukkanlılığımızı bozmayacağız.

Boşuna uğraşmayın, Başaramayacaksınız. Çünkü artık maya tutmuştur. Diyanet çalışanları kararını vermiştir. Yorgun, bitkin, miadı dolmuş, söyleyecek sözü kalmamış, çürümüş, deforme olmuş, yaralanmış, güvenirliliğini kaybetmiş, korkak, mıymıntı, güç zehirlenmesine mübtela olmuş, yetkisini kaybetmiş sendikadan yetkiyi devralmaya geliyoruz Allah’ın izniyle.

Celaleddin GÜL - Genel Başkan

Powered By aSa