01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın 05.07.2023 tarihli İl müftülüğüne gönderdiği ‘İdari İzinli Personele Deprem Tazminatı Ödemesi’ne ilişkin resmi yazı depremin ilk saatlerinden bugüne kadar 7/24 gece gündüz çalışan Kur’an Kursu hocalarımızı derinden üzmüştür.

Aynı ilde görev yapan personelin bir kısmana ödeme yapılırken diğer bir kısmının göz ardı edilmesi olsa olsa çifte standart olarak telakki edilir.

Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın ele aldığı yazının son paragrafı tefsire muhtaç bir değerlendirmedir. Yazının son paragrafında şu ifadelere yer verilmiştir:

‘Buna göre; deprem bölgesinde görevli bulunup mezkur genelge kapsamında Valilikçe idari izin verilen personel, görevini fiilen yerine getirmiş sayılacağından deprem tazminatından yararlanabileceği, kurslara ara verilmesi nedeniyle ders faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen personelin yararlanamayacağı, ancak bu personelin deprem bölgesinde fiilen başka bir görev ifa etmesi durumunda ise yararlanabileceği mütalaa edilmiştir.'

Depremi yaşamış, haftalarca çadırlarda gece eksi 20 derecede çoluk çocuk barınmaya çalışmış, hem kendi ailesini hem de yaşadığı şehirdeki tüm depremzede vatandaşlarımızın yardımına koşmuş, herkese konteynır verilirken personelimiz aylarca ancak çadırlarda barınabilmiş... Bu şekilde kahramnca ve fedakarane şekilde çalışan personelimizi katagorilere bölerek deprem tazminatından mahrum bırakılmasını Mil Diyanet Sen olarak kabul etmiyor ve bu konuyu mahkemeye taşıyacağımızı başta Malatya’daki görevlilerimize ve tüm kamuoyuna duyururuz.

Celaleddin Gül
Genel Başkan

Powered By aSa