01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurum personeli için ÖSYM’ye yaptırılan ve 04 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirileceği duyurulan MBSTS’nin  (Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı), tüm dünyayı etkisi altına alan koranavirüs tehdidine karşı alınan tedbirler doğrultusunda, 03 Ekim 2020 tarihine ertelenmiş ve ÖSYM’nin yaptığı son açıklamayla birlikte nihai MBSTStarihi 26 Aralık 2020 olarak güncellenmiştir.

Koronavirüs nedeniyle milletçe zor günler yaşadığımız bu günlerde, MBSTS sınav tarihinin iki defa ertelenmesi neticesinde yeni fiili durumlar hâsıl olmuş ve yüzlerce Başkanlık personelimizin yeniden bu sınava müracaat zarureti doğmuştur.

Sınav tarihinin 04 Nisan 2020 olarak açıklandığı ilk tarih ile 26 Aralık 2020 tarihi arasında yaklaşık sekiz (8) aylık bir zaman oluşmuş, birçok görevlimizin fiili durumlarında değişiklikler olmuştur. Örneğin yurt dışı görevini yürüten birçok personelimiz korona virüs salgını nedeniyle Türkiye’ye geçici veya kalıcı olarak dönmek zorunda kalmış olup, 26 Aralık 2020’de yapılacak bu sınava müracaat etmek istemektedirler.

Yukarıda izah edilen mücbir sebeplerden dolayı açıklanan ilk ve son tarihler arasında 8 aylık bir süre olması ve ilk açıklanan 04 Nisan 2020 tarihindemüracaatını kaçıran personelimizin sayısının bir hayli fazla olması nedeniyle ilgili personel tarafından sendikamıza gelen yüzlerce talep doğrultusunda;

26 Aralık 2020 tarihinde yapılması öngörülen MBSTS sınavına tekrar yeniden müracaatların alınmasını, sınav ücretinin açıklanan ilk ücreti olan 170 TL. üzerindenolmasını hususunda,

Gereğinin yapılmasını arz ederim. 

​​​​​​​​​Arif ŞENEL

​​​​​​​​Genel Başkan Vekili

Powered By aSa