01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Bugün, rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden sonra yeni bir Ramazan bayramına daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri bayrama ulaştıran Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Bu bayram, ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve bütün insanlığın huzur, barış, merhamet ve esenliğine vesile olsun.

BAYRAMLAR MÜSLÜMAN KALMA ŞUURUMUZU DİRİ TUTAR

Bayramlar, Müslümanları geleceğe taşıyan ve tarih sahnesinde dini yaşantımıza süreklilik kazandıran en müstesna zaman dilimleridir. İman kardeşliğinin ortaya konulduğu bayramlar, Müslüman kalma şuurumuzu sürekli diri tutan mübarek günlerdir. Bayramlar, coşku ve barış rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı en güzel günlerdir. Bu coşku, bayram namazında getirilen tekbirlerle gürleşir, gönüllere ve evlere taşınır. Bayramlar, sıradan bir tatil günü değil, insanî ve İslamî güzelliklerin yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği paylaşma ve dayanışma günleridir.

HIRS VE BENCİLLİKTEN KURTULMALIYIZ

Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin dalga dalga toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, yüce dinimizin rahmet dolu mesajlarına kulak verilip, toplumun her kesiminin fark edildiği, sosyal yaraların sarıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güç kazandığı çok özel günlerdir. Bayramlarda, sevgi, saygı, özveri, fedakarlık ve güzellikler adına ne varsa harmanlayıp bunları gönülden gönüle sunabilmeli, Yüce Allah tarafından sayısız nimetlerle donatılan dünyamızı bizlere zindan eden hırs ve bencillikten kurtulmalıyız.

ÖMRÜMÜZÜ RAMAZAN KILALIM

Ramazan Bayramında her birimizin duası, Rabbimizin affettiği bir kul olarak O’nun rızasına nail olmak ve kazandığımız tüm güzel hasletleri bir ömür koruyarak, istikamet üzere hayatımızı devam ettirmek olmalıdır. Allah’a karşı vazifemiz; “Ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et” emri gereğince, son nefesimize kadar bir ömrü Ramazan gibi yaşamaktır. Rabbimizin bu emrine uyarak, bu ilahi davete icabet ederek, Ramazan’da kazandığımız güzel hasletleri hayatımız boyunca devam ettirelim. Ramazan günleri bitmiş olsa da Ramazan’ın bizlere sunduğu cömertlik karşısında bizler de ömrümüzü Ramazan kılalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan ayında kazandığımız güzelliklerin kabulüne ve bir ömür boyu devam etmesine, gönül coğrafyamızdaki akan gözyaşı ve kanın durmasına, kardeşliğin pekişmesine ve İslam aleminin birliğine vesile olması dileklerimle tüm kardeşlerimin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.

 

Powered By aSa