01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

 “Polemik ve popülist yaklaşımlardan uzak durulmalıdır”

23 Nisan Perşembe akşamı kılınacak teravih namazının ardından 24 Nisan Cuma günü tutulacak ilk oruç ile Ramazan ayına girilmiş olacak inşallah. 2020 Ramazan ayını malesef Koronavirüs salgınının gölgesinde idrak etmek zorunda kalacağız. Çünkü Ramazan ayının birçok eşsiz güzelliği olan, Ramazan’ı anlamlı ve unutulmaz kılan sahur, iftar, teravih ve mukabeleyi bu yıl mahzun bir şekilde geçireceğiz.

Biz inanıyor ve biliyoruz ki her zorluktan sonra mutlaka kolaylık vardır. Bu yaşadığımız zorluklar ve kısıtlamalar geçici dünya hayatının birer imtihanıdır. Dinimizde korku, karamsarlık ve ümitsizlik yoktur. İnsanlığa sürekli umut ışığı saçan Kur’an-ı Kerim’i ve Peygamberimiz’i rehber edinerek, içinde bulunduğumuz bu zorlu günleri aşacağız inşallah.

Her ibadetin mutlaka bir amacı, hikmeti ve gayesi vardır. İşte oruç ibadeti de ahlakı, duyarlı olmayı, sorumlu olmayı ve kalbin, aklın, bütün duyu organlarının birleşerek ibadet bilincimizi, dua ve güzel ahlak ile yüce yaratanımıza kavuşmayı amaçlar. Rabbimizin rızasına uygun söz ve fiillerde birleşmek gayedir.

Sağlık nimetinin ne kadar önemli olduğunun farkına vardığımız bu günlerde oruç ibadetinin bağışıklık sistemimizi koruyup güçlendirdiği bilimsel gerçeğini de unutmayalım.  

Tüm il ve ilçe müftülüklerimiz, din görevlisi kardeşlerimiz, bu en zor dönemde “Vefa Sosyal Destek Grupları” nda, çalışmalarıyla milletimizin büyük teveccühüne mazhar olmuşlardır. Görev sınırlarının sadece cami içinde değil, cami dışında da etkin bir şekilde yerine getirmenin en güzel örneklerini yaşattılar bizlere. Bu vesileyle, 81 ilde 7/24 büyük bir özveriyle aziz milletimize hizmet eden tüm din gönüllüsü kardeşlerimizi tebrik ediyorum.

Ramazan’da ekranlara çıkacak olan hocalarımıza tavsiyelerimiz:

Ramazan’ın başlamasıyla televizyon, radyo kanallarında ya da sosyal medyada iftar ve sahur programı yapacak hocalarımıza da şu hatırlatmayı yapmak istiyorum.

“Polemik ve popülist yaklaşımlardan uzak durulmalıdır”

Toplumumuza doğru bilgi aktarma konusunda sorumluluk bilinciyle hareket edilmeli, kaynağı belli olmayan, anlamsız bilgi ve konuları ekrana ve gündeme getirilmemeli; güzel, yapıcı ve birleştirici bir üslup kullanılmalı ve tartışma meydana getirecek, polemik üretecek tavırlardan uzak kalınmalıdır.

Televizyonların Reyting Makinasına Dönüşen Hocaları Olmayınız

Özellikle şunu belirtmek istiyorum; İhtilaflı konuları ekranlara taşıyan hocalar ve medya vebal altındadır. Sırf reyting için içinden çıkılamayacak konulara girerek halkımızın kafasını karıştıran olmayınız.

Yüce dinimizi bir reyting aracı olmadığını vurgulamak isterim. TV'lerde yorum yapan hocaları bu konuda daha dikkatli olmaya çağırıyorum. Din şöhret malzemesi yapılacak bir şey değildir. Ekrana çıkma meraklısı' hocaların 'uçuk kaçık, kenarda köşede kalmış' bilgileri, dini bilgi diye ekrana taşıdıklarına şahit olmaktayız maalesef.

Bu dilek ve temennilerle, Ramazan ayının, başta ülkemiz olmak üzere tüm Dünya’da Koronavirüs belasından kurtuluşumuza vesile olmasını Cenab’ı Allah’tan niyaz ediyor, aziz milletimizin Ramazan’ı Şerif’ini tebrik ediyorum.

Celaleddin GÜL

Genel Başkan

 

Powered By aSa