01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Urfa Siverek ilçesinde yaşananlar artık bardağı taşıran son damla olmuştur. Gücünü koltuktan alan bazı yöneticilerimizin özellikle kırsal kesimde görev yapan din görevlilerimize uyguladıkları haksızlıkların çoğunu duymuyoruz bile.

Siverek’te görev yapan merhum din görevlimizin eşi sendikamıza ulaşmasaydı belki bunu da duymayacaktık.

Sendikal faaliyetler kapsamında Anadolu’yu il-il ve ilçe ilçe gezerken, aslında buna benzer çok hikâyeler duyuyorduk. Lakin haksızlığa uğrayan görevlilerimizin, dertlerini anlatacakları herhangi bir merci olmadığı için, hep Allah’a havale edilmiş tüm yaşananlar.

‘Yetkili sendika var canım’ dediğinizi duyar gibiyim. Evet, yetkili sendika var dı, bir aralar herkesin umut bağladığı. Lakin güç zehirlenmesi, para, makam odaları ve makam araçları sarhoşluğunda boğulan yetkili sendika da artık din görevlilerimizin dertlerine derman olmaktan çok uzaklar.

İşte bu sebeple Artık Alternatif Var, Sendikacılığı yeniden formatlıyoruz, Sendikacılıkta yeni bir dönem başlatıyoruz, Reklam ve kağıt sendikacılığı değil, arazi ve saha sendikacılığı, güçlünün değil haklının yanında olan sendika, önce ahlak ve maneviyat ilkesiyle yola çıktık. 75 il ve 300 ilçeyi gezerek kendimizi anlattık ve teşkilatlarımızı kurmaya başladık.

Elhamdulillah, diyanet camiamız farkı fark etti ve bizleri bağırlarına basarak büyük teveccüh gösterdi. Sendikacılığa olan güvenin bittiği bir ortamda tekrar umut olduk personelimize. Çünkü biz samimi olarak çıktık bu yola. Ötekileştirmeden her bir personelimizin altın değerinde kıymetli olduğuna inanarak çıktık bu yola. Çünkü bizim üst kurumsal kimliğimiz DİYANET’tir ve kurulan her sendika da kıymetlidir ve değerlidir.

SİVEREK ilçemizde yaşanan talihsiz olay tüm camiamızı derinden üzmüştür. Mil-Diyanetsen olarak gereğini yaptık ve konuyu önce Başkanlığımız teftiş kuruluna taşıdık, sonra da gerekirse diğer yasal işlemler için mahkeme süreci başlatılacaktır.

Merhum Din Görevlimize yapılan baskı ve hakaretler iddia edildiği üzere onun kalp krizi geçirmesine neden olmuştur.

Arkasında 3 yetim bırakan bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Merhum imam kardeşimizin ailesi müsterih olsun. Uğradıkları haksızlığın hesabı mutlaka sorulacaktır.

Artık Din Görevlilerimiz sahipsiz değillerdir.
Artık Mil-Diyanetsen var
Korkmadan çekinmeden hak mücadelesi veren bir sendika var


MİL-DİYANETSEN

 

dilekce

Powered By aSa